Skip to main content

Pulverlackering

Vi månar om att alltid ligga i framkant när det gäller teknik och materialval. Vår zinkmanganförbehandling ger en perfekt vidhäftning och för påföljande pulverlager, det bästa valet för att förebygga korrosion. Vi följer också med stort intresse utvecklingen av nya tekniker och material och vi kommer alltid att välja den teknik som ger bäst resultat till bästa pris.

 

Vi finns i Skellefteå men har idag kunder från hela norrland,  bland annat Umeå, Luleå och Örnsköldsvik.

 

I många av norra Sveriges kvalitetsprodukter ingår pulverlackerade detaljer från Collor. Se exempel här eller fråga oss gärna!

 

Färg, färg, färg
Vi håller ett 100-tal färger i standardlager. Vi arbetar med både RAL- och NCS-systemen så du kan i princip få vilken nyans du vill. Ett nära samarbete med våra färgleverantörer ger dig tillgång till ett brett färgsortiment och snabba leveranser.

 

Lackning av riktigt stora detaljer i en flexibel produktionsbana
Det som ger Collor en unik position bland landets pulverlackanläggningar är möjligheten att lacka riktigt stora och tunga detaljer.

Vår flexibla produktionsanläggning är anpassad för alla typer av detaljer, stora som små. Eftersom vi har en produktionsbana som är uppdelad i flera sektioner (alltså inte i en obruten bana) kan vi arbeta mycket smidigt och anpassa leveranstider och turordning i produktionen efter önskemål och behov.

 

Miljö i fokus
Miljöfrågorna ligger oss varmt om hjärtat och vi arbetar kontinuerligt för att minimera påverkan på miljön. Något som vi genomfört redan nu:
• All processluft filtreras och återanvänds
• Allt processvatten tas om hand och behandlas

 

Pulverlackning med hög totalkvalitet
Vår produktionslinje är uppbyggd för högsta möjliga totalkvalitet. Det gäller allt från administrativ behandling av din order till kvalitets- kontroll av ytskikt för utleverans.

 

Collors förbehandling tillsammans med polyesterpulver klarar C4 enligt BSK och gjorda tester, även VICT (Volvo Indoor Corrosion Test) klarar vi efter tester tillsammans med Dupont. Godkännande för C5 klarar vi genom att komplettera med  zerozinkgrundpulver som botten. Olika typer av prover som gitteritsprov och pendelprov genomförs kontinuerligt eller enligt kundens önskemål.

 

Vår kompetenta personal arbetar noggrannt med maskering av ytor som inte ska lackas och alla de efterföljande stegen i lackingsproceduren. Eventuella reklamationer behandlas snabbt och omsorgsfullt. Med hög totalkvalitet menar vi att du alltid ska känna att du får det resultat du förväntar dig, levererat enligt den tidsplan vi kommit överens om.

 

Normal leveranstid: 5 arbetsdagar
Expressleverans: Enligt överenskommelse